رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد میمه: دستیابی به توسعه صنعت گردشگری نیازمند مدیریت فعال است

۱۳ بهمن ۱۳۹۸ | ۰۹:۳۸ کد : ۲۱۹ اخبار
نشست تخصصی راهکارهای توسعه گردشگری در شهر میمه با حضور امام جمعه، بخشدار و جمعی از مسئولین شهر در دانشگاه آزاد اسلامی واحد میمه برگزار گردید.

به گزارش خبرنگارخبرگزاری آنا از میمه، دکتر سید ناصر حجازی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد میمه در ابتدای این نشست به اهمیت جایگاه گردشگری پرداخت و بیان داشت: صنعت توریسم و گردشگری می تواند فرصت های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی مناسبی برای شهرها ایجاد نماید و گامی مهم در راستای توسعه پایدار باشد.

وی با اشاره به قدمت تاریخی شهر میمه خواستار توجه جدی مسئولین شهر به توسعه صنعت گردشگری شد و افزود: در بخش میمه با توجه به وجود جاذبه های متعدد و منحصر به فرد مانند تخت سرخ، دره دوزخی و آثار باستانی با قدمت چندین هزار ساله امکان توسعه گردشگری وجود دارد که می تواند این بخش را به مکانی جذاب برای گردشگران داخلی و خارجی تبدیل نماید.

حجازی در ادامه تصریح کرد: دستیابی به توسعه صنعت گردشگری نیازمند برنامه ریزی دقیق و منطقی با در نظر داشتن تمام منابع موجود به همراه مدیریت فعال با روندی متداوم می باشد.

مرتضی طالع ماسوله مشاور سازمان گردشگری و میراث فرهنگی کشور با بیان اصول بنیادی و پله های توسعه گردشگری به لزوم توجه جدی به صنعت گردشگری تاکید و خاطرنشان کرد: رشد و توسعه گردشگری در ایران به عنوان یکی از راهکارهای عملی رهایی از اقتصاد تک محصولی متکی برصادرات نفت می باشد که می بایست بیش از پیش مورد توجه برنامه ریزان و سیاستگذاران به ویژه وزارت خارجه کشور قرار گیرد.

ایشان با مقایسه کشور ایران و ژاپن بیان  داشت: کشور ایران با داشتن طبیعت زیبا با خصوصیات اقلیمی و آب و هوایی ویژه، مردمی باهوش و با فرهنگ و تمدن کهن، آداب و رسوم و سنن باستانی و اسلامی و اماکن قدیمی با سبک معماری بی نظیر دارای موقعیت ممتاز از نظر جذب گردشگر می باشد که می تواند رونق اقتصادی و اشتغال زایی به همراه داشته باشد.

وی به نقش فرهنگ در صنعت گردشگری اشاره و گفت: توجه به فرهنگ برای تمامی جهانگردان از اهمیت ویژه ای برخوردار است و گردشگری می تواند بزرگترین ابزار سیاسی و فرهنگی ما در شناخت آداب و رسوم  و فرهنگ غنی اسلامی ایران به جهانیان باشد.

مشاور سازمان گردشگری و میراث فرهنگی کشور اهداف توسعه هزاره سوم از جانب سازمان ملل را حذف کامل فقر و گرسنگی، پایداری محیطی و ایجاد مشارکت جهانی بیان کردو تاکید داشت تضمین هر سه این اهداف ارتباط مستقیم و غیرمستقیم به توسعه گردشگری دارد.

طالع ماسوله یکی از مهمترین عوامل رشد پایدار گرشگری را ایجاد احساس امنیت برای گردشگران دانست و افزود: یکی از محورهای جذب گردشگر و بازدید مجدد آن امنیت است که می تواند به عنوان زیربنایی ترین اصل در تدوین برنامه ریزی توسعه گردشگری به شمار آید.

ایشان در پایان با در نظر گرفتن جاذبه ها و قابلیت های شاخص گردشگری میمه به تشریح چندطرح پیشنهادی در جهت توسعه این صنعت پرداخت.